Petra Hoek

Ik wil me graag even aan U voorstellen. Mijn naam is Petra Hoek en ik ben in ’85 afgestudeerd aan het Rotterdams Conservatorium als docent ritmiek ,  in ’87 aan de Rotterdamse Dansacademie als dansdocent en een jaar later aan de Maria More Dansacademie te Amsterdam als uitvoerend danseres.

In ’88 ben ik als zelfstandige begonnen met lessen op Goeree Overflakkee , waar ik nu nog steeds met heel veel plezier iedere week lesgeef.

Verder ben ik ook werkzaam als docent op de Centrum voor de Kunsten Bergen op Zoom .

Naast het lesgeven heb ik ruim 28 jaar lang tropical shows (samba , limbo&fire en zang-en dansacts) in het land verzorgd als danseres/zangeres met mijn groep de Cocadinhas .

 

In 2007 heb ik de opleiding Hiphopinstructor4advanced van TEC gevolgd.

En in 2008 ben ik als een van de eersten in Nederland begonnen met Zumba.(Zie foto van de zumbaconventie 2009 in Orlando Florida met zumbadancefitnessgoeroe Beto Perez). Het jaar erna zijn die lessen uitgebreid met Zumba Gold en Zumbakids.

Beto

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In 2011, na het volgen van een opleiding voor salsadocent van stichting Salsa Onderwijs Nederland, ben ik op Goeree Overflakkee  met salsalessen . En sinds enkele jaren geef ik ook salsalessen in Zierikzee .

In de zomer van 2013 heb ik  het certificaat voor piloxinginstructor gehaald . Sinds april 2015 ben ik ook bevoegd om piloxing barre lessen te geven . En in  mei 2015 ben ik gestart als piloxing knockoutinstructor .

Verder verzorg ik Bewegen op Muziek voor ouderen in woon-zorgcentra. Meestal is dit zittend op een stoel .Want ook al kun je niet meer alles zo goed als vroeger , je kunt er nog steeds veel plezier aan beleven .

In juni 2019 heb ik mijn diploma  van de SWITCH2MOVE Teachers Training Course in Dance , Health & Welness  gehaald .
Ben nu dus gecertificeerd om danslessen te geven aan mensen met lichamelijke beperkingen (veroorzaakt door bv ziekte van Parkinson , reuma , ms en dementie) ,  met de bedoeling deze mensen op een verantwoorde , inspirerende  , creatieve en ook gezellige manier zoveel mogelijk in beweging te houden .

In september 2019 heb ik mijn lesaanbod nog verder uitgebreid met salsa ladies styling .

D.m.v. mijn dans- en sportlessen help ik u graag een bijdrage te leveren aan een gezonde en actieve levensstijl . Bovendien zijn dans en sport een leuke manier om met behulp van muziek en beweging mensen met elkaar te verbinden .